Perawatan semprotan permukaan botol kaca & nuduhake katrampilan sing cocog karo warna

Lapisan botol kaca, ing bidang bahan kemasan kosmetik, iki minangka tautan perawatan permukaan sing penting, dheweke nambah lapisan kaendahan ing wadhah kaca, ing artikel iki, kita nuduhake artikel babagan perawatan semprotan permukaan botol kaca & katrampilan cocog warna ingpaket shanghai rainbow.

一,

Katrampilan operasi konstruksi nyemprot cat botol kaca

1. Gunakake diluent resik utawa banyu kanggo nyetel Paint kanggo viskositas cocok kanggo uyuh.Viskositas sing cocog umume 18 nganti 30 detik sing diukur nganggo viskometer Tu-4.Yen ora ana viskometer kanggo sawetara wektu, cara visual bisa digunakake: aduk cat nganggo tongkat (wesi utawa kayu) lan angkat nganti dhuwur 20 cm kanggo mungkasi pengamatan.Iku banget nglukis;yen garis putus sanalika metu saka pinggir ndhuwur tong minyak, iku banget tipis;nalika mandheg ing dhuwur 20 cm, cairan cat bakal mbentuk garis lurus, lan aliran bakal mandheg langsung lan dadi netes.Viskositas iki luwih cocok.

Katrampilan operasi konstruksi nyemprot cat botol kaca

2. Tekanan udara paling apik dikontrol ing 0,3-0,4 MPa (3-4 kgf / cm2).Yen meksa banget kurang, Cairan cat bakal kurang atomized, lan pitting bakal kawangun ing lumahing;yen meksa dhuwur banget, iku bakal gampang sag, lan kedhul Paint bakal gedhe banget, kang ora mung sampah bahan, nanging uga mengaruhi kesehatan operator.

3. Interval antarane muncung lan lumahing obyek umume 200-300 mm.Cedhak banget, iku gampang kanggo sag;adoh banget, kedhul Paint ora rata lan rawan kanggo pitting, lan kedhul Paint kasebar ing cara saka nozzle adoh saka lumahing obyek, nyebabake sampah.Ukuran tartamtu saka interval kudu jumbuh diatur amiturut jinis cat botol kaca, viskositas lan tekanan udara.Interval nyemprotake cat alon-alon bisa luwih adoh, nalika viskositas tipis, bisa luwih adoh;nalika tekanan udara dhuwur, interval bisa luwih adoh, lan tekanan bisa cilik nalika tekanan cilik;Yen ngluwihi kisaran iki, dadi angel entuk film cat sing cocog.
4. Gun semprotan bisa dipindhah munggah lan mudhun, ngiwa lan nengen, luwih ing kacepetan 10-12 m / min, lan muncung kudu disemprot warata ing lumahing obyek kanggo nyilikake oblique uyuh.Nalika uyuh ing loro ends saka lumahing obyek, tangan sing narik pemicu gun semprotan kudu loosened cepet kanggo ngurangi kedhul Paint.Amarga loro ends saka lumahing obyek asring kudu nyemprotake luwih saka kaping pindho, iku panggonan paling kamungkinan kanggo nimbulaké sagging.Warna semprotan kaca

 

5. Nalika nyemprotake, pass sabanjure kudu ditekan ing 1/3 utawa 1/4 saka pass sadurunge, supaya ora ana bocor semprotan.Nalika nyemprotake cat sing cepet garing, nyemprotake kanthi urutan.Efek semprotan ora becik.

6. Nalika uyuh ing area mbukak ruangan, mbayar manungsa waé kanggo arah angin (aja bisa nalika angin kuwat), lan operator kudu ngadeg ing arah downwind kanggo nyegah kabut Paint saka kang diunekake dening angin kanggo sprayed. film cat lan nyebabake permukaan granular sing ora sopan.

7. Urut-urutane nyemprotake yaiku: dhisik angel banjur gampang, dhisik ing njero lan njaba.Pisanan dhuwur, banjur kurang, pisanan area cilik lan banjur wilayah gedhe.Kanthi cara iki, kabut cat sing disemprotake ora bakal cipratan ing film cat sing disemprot lan ngrusak film cat sing disemprot.

Katrampilan cocog warna cat botol kaca

1. Prinsip dhasar saka fineness
abang + kuning = jingga
abang + biru = wungu
kuning + wungu = ijo

2. Prinsip dhasar warna pelengkap
Abang lan ijo nglengkapi siji liyane, yaiku abang bisa nyuda ijo, lan ijo bisa nyuda abang;
Kuning lan ungu nglengkapi siji liyane, yaiku, kuning bisa nyuda ungu, lan ungu bisa nyuda kuning;
Biru minangka pelengkap oranye, yaiku biru bisa nyuda oranye, lan oranye bisa nyuda biru;Katrampilan cocog warna cat botol kaca

3. dhasar werna
Umume wong ngomong yen werna dipérang dadi telung unsur: hue, cahya lan jenuh.Werna uga diarani hue, yaiku, abang, oranye, kuning, ijo, cyan, biru, ungu, lsp;cahya uga disebut padhang, sing nggambarake cahya lan peteng ing werna;saturasi uga disebut kroma,kang nggambarake ambane werna.

4. Prinsip dhasar cocog warna
Umume ora nggunakake luwih saka telung jinis cat warna.Werna penengah sing beda (yaiku, warna kanthi nada sing beda) bisa dipikolehi kanthi nyampur warna abang, kuning, lan biru ing proporsi tartamtu.Ing basis saka werna utami, nambah putih, sampeyan bisa njaluk werna karo kejenuhan beda (yaiku, werna karo mbandingake beda).Ing basis saka werna utami, nambah ireng, sampeyan bisa njaluk werna karo cahya beda (yaiku, werna karo padhange beda).

5. Katrampilan cocog warna dhasar

Campuran lan pencocokan warna cat miturut prinsip warna subtraktif, telung werna utama yaiku abang, kuning, lan biru, lan warna pelengkap yaiku ijo, ungu, lan oranye.Sing diarani werna komplementer yaiku rong werna sing dicampur kanthi proporsi tartamtu kanggo entuk cahya werna putih, werna pelengkap abang yaiku ijo, werna pelengkap kuning yaiku ungu, lan werna pelengkap biru yaiku oranye.Sing, yen werna abang banget, sampeyan bisa nambah ijo;yen kuning banget, sampeyan bisa nambah ungu;yen biru banget, sampeyan bisa nambah oranye.Telung werna utama yaiku abang, kuning, lan biru, lan werna pelengkap yaiku ijo, ungu, lan oranye.Sing diarani werna komplementer yaiku rong werna sing dicampur kanthi proporsi tartamtu kanggo entuk cahya werna putih, werna pelengkap abang yaiku ijo, werna pelengkap kuning yaiku ungu, lan werna pelengkap biru yaiku oranye.Sing, yen werna abang banget, sampeyan bisa nambah ijo;yen kuning banget, sampeyan bisa nambah ungu;yen biru banget, sampeyan bisa nambah oranye.

Katrampilan dhasar sing cocog karo warna

 

Sadurunge cocog werna, pisanan nemtokake endi warna sing bakal dicampur ing gambar miturut gambar ing ngisor iki, banjur pilih rong warna sing padha kanggo campuran ing proporsi tartamtu.Gunakake bahan piring botol kaca sing padha utawa bahan kerja sing bakal disemprotake kanggo cocog warna (ketebalan substrat, botol kaca uyah sodium lan botol kaca uyah kalsium bakal nuduhake efek sing beda).Nalika werna nyawiji, pisanan nambah werna utama, banjur nggunakake werna karo kekuatan tinting kuwat minangka tambahan, alon lan intermittently nambah lan terus aduk, kanggo mirsani owah-owahan saka werna ing sembarang wektu, lan njupuk sampel dening wiping, brushing, nyemprotake utawa nempelake ing sampel sing resik.Sawise werna wis stabil, mbandhingaké werna karo sampel asli.Ing kabeh proses pencocokan warna, prinsip "saka cethek nganti peteng" kudu digayuh.

Shanghai rainbow industrial co.,ltdnyedhiyakake solusi siji-mandeg kanggo kemasan kosmetik. Yen sampeyan seneng karo produk kita, sampeyan bisahubungi kita,
situs web:
www.pelangi-pkg.com
Email: Bobby@rainbow-pkg.com
WhatsApp: +008615921375189

 


Wektu kirim: Mei-14-2022
Ndaftar